Протестиращи срещу войната на пътя: Нямаме отговор от Сарафов, ще входираме отделни молби

Министърът обеща сериозно да се обмислят исканията на протестиращите

11.09.2023 | 19:11 Редактор: Михаела Кирилова

След поредния национален протест срещу войната по пътищата, правосъдният министър прие близки на загинали при катастрофи.

"Нашите деца вече ги няма, борим се за промени, за да можем да спасим живите деца и родителите да не минават през този ад, през който минаваме ние", заяви Петя Иванова - майка на починал на пътя.

"Цялото общество дължи, освен съчувствие и извинение, респект и признателност на родителите на жертвите заради това, че са се ангажирали да решат един обществен проблем", коментира министърът на правосъдието Атанас Славов.

Министърът обеща сериозно да се обмислят исканията на протестиращите - бързината на наказателния процес, бързината на експертизите, размера на присъдите, отнемането на свидетелствата за управление на МПС и бързината на кръвните проби.

"Въпросът, който стои пред нас, е не просто за превенция и наказания в разумен срок, но и на цивилизованост - дали искаме в нашето общество да се спазва законът, дали уважаваме честта, достойнството и най-вече живота на нашите съграждани, или не", допълни той.

От Министерството на правосъдието, родителите на загинали по пътищата тръгнаха към Съдебната палата.

"Тъй като имаме множество молби до Сарафов, на които отговор нямаме, сега всеки един родител по отделно ще входира такава молба за среща с него, защото имаме много проблеми с прокурорите", каза още Петя Иванова.

Протестите продължават всяка неделя пред Съдебните палати в цялата страна.

Вижте повече в репортажа.