НСО с драконовски мерки за охраната на ВИП гостите за тържествата за Съединението

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до честванията в Пловдив

05.09.2023 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева
НСО с драконовски мерки за охраната на ВИП гостите за тържествата за Съединението

На 6 септември Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в Пловдив по повод 138 години от Съединението на България и Празника на града. Кулминацията на честванията е тържествената заря-проверка с начало 20:30 часа на пл. "Съединение".

На гражданите, които желаят да присъстват на мероприятието, достъп до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след 18:30 часа през три пункта за проверка: на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 16:00 ч. до 22:30 ч. се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната на провеждане на мероприятието.

Снимка: БГНЕС