Президентът е съгласувал указа за освобождаването на главния секретар на МВР

За поста ще бъде предложен Живко Коцев

01.09.2023 | 17:37 Редактор: Юлиан Христов
Президентът е съгласувал указа за освобождаването на главния секретар на МВР

Вече е факт, отпреди час, че президентът съгласува оставката ми и я изпрати към Министерски съвет за решение и съответно издаване на указ. Това съобщи пред журналисти главният секретар Петър Тодоров, който на 30 август подаде оставка от поста.

Тогава той посочи, че е поставен в ситуация, в която не може съвестно да изпълнява задълженията си. "Настоящото ръководство на МВР няма воля да продължи борбата за законност", заяви Тодоров.

Петър Тодоров обясни, че е поставил условие на министър Стоянов, че би работил с него, при положение че не бъде въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми. Министърът, по думите му, се е съгласил, но няколко дни след това нещо се е променило и му е казано, че не може вече да се работи с него. Според него това е станало след посещение на Кирил Петков от "Продължаваме Промяната" в кабинета на министъра, пише БТА.

Днес стана известно, че за главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник-главен секретар Живко Коцев. Това обяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков. 

Снимка: БГНЕС