Тагарев поиска проверки от министър Хинков в "Пирогов" по случая "Мустафа Емин"

Министърът на отбраната поиска да разбере отговарят ли на истината изнесените факти и обстоятелства

01.09.2023 | 14:56
Тагарев поиска проверки от министър Хинков в

Бившият здравен министър Костадин Ангелов публикува в профила си във Facebook писмо на военния министър Тодор Тагарев, адресирано до настоящия министър на здравеопазването Христо Хинков, по случая с Мустафа Емин. То е с дата 31.08.2023 и е подписано лично от министъра на отбраната.

Във въпросното писмо пише, че заради необходимостта от изясняване на случая с Мустафа Емин в "Пирогов" и общественият отзвук, който уронва престижа на Министерство на отбраната, Тагарев се обръща към колегата си с молба за възлагането на проверка, която да установи:

- Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Facebook факти и обстоятелства?

- По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Facebook?

- Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение в социалната мрежа Facebook?

- Колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа Facebook?

- За резултатите от проверката, моля да бъде уведомен своевременно с оглед предприемане на последващи действия.

След тяхната вътрешна проверка е станало ясно, че дежурните медици в Спешното отделение на болницата са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Емин, съветник от "Да, България" на министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Питам за един прияте
преди 7 месеца
Тоя Магарев много се е активирал за Мюмюн!!!Защо не се активира по същият начин за ИВАН, ДРАГАН и ПЕТКАН ???????? Сигнализирай за неуместен коментар