Йотова: Правителството обяви война на президентската институция, не МВР ще спечели изборите

"Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на МВР", коментира вицепрезидентът

31.08.2023 | 11:55 Редактор: Михаела Димитрова

"Войната, обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някого има значение, но за българския народ няма", така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

"Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на Министерството на вътрешните работи. Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на "Продължаваме промяната". Очевидно това е техният подход", посочи Йотова.

"Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията до следващата година означава, че имат доста къс кръгозор, т.е смятат, че след няколко месеца правителство няма да има", каза още вицепрезидентът.

Тя коментира и исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутата Явор Божанков: "Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR