НС подновява работа на 1 септември: От ПП-ДБ искат да седят до ГЕРБ-СДС, а не до "Възраждане"

Заделиха 160 хил. лв. за кафе, шоколад и ядки в парламента

28.08.2023 | 13:41 Редактор: Тодор Петров
НС подновява работа на 1 септември: От ПП-ДБ искат да седят до ГЕРБ-СДС, а не до

Новата сесия на 49-ото Народно събрание започва още на 1 септември. От петък депутатите ще коват законите в сградата на бившия Партиен дом в зала "Света София", където вече ще се провеждат пленарните заседания. 

Разпределението на местата на парламентарните групи създаде напрежение. От "Продължаваме промяната -Демократична България" отказват да седят до "Възраждане", а настояват да са разположени до ГЕРБ-СДС. Така "Възраждане" ще попаднат в десния блок на залата до "Има такъв народ", а лявата половина ще е запазена за БСП и ДПС. 

В нов кабинет ще се помещава и председателят на Народното събрание Росен Желязков. 160 хил. лв. без ДДС е заделило Народното събрание, за да купи кафе, чай, сокове, шоколад и ядки за служебните си офиси, става ясно от обществена поръчка. В тези офиси се посрещат гости на парламента, провеждат се конференции или заседания на комисии. Още толкова са отделени за канцеларски материали и консумативи, нужни за работата на парламента. 

С парламентарен контрол и изслушване на министри ще започне работата в първия работен ден на народните представители. Приоритет ще бъде гласуването на поправки в измененията в Наказателния кодекс за по-сурови наказания за шофьори, употребили наркотици или алкохол. 

Трябва да се изчистят текстовете, засягащи взимането на проби за наркотици. Очаква се, че ще се гласуват и изменения в Изборния кодекс на фона на предстоящите местни избори на 29 октомври.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ирена
преди 8 месеца
Тези в детската градина ли се намират или в НС? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Деската
преди 8 месеца
Много е важно къде ще седят, детска им работа Сигнализирай за неуместен коментар