Горещо начало на седмицата, но постепенно температурите ще падат и ще вали

Живакът днес ще достигне 40 градуса

28.08.2023 | 07:07 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури между 18 и 23 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. През нощта в крайните западни райони ще превали и прегърми. След полунощ ще превалява в Северозападна България - в района на Монтана - Плевен.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. През нощта ще се усили до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 35 до 38 градуса, на север от планините - до 39-40 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През деня над северното ни Черноморие ще им разкъсана облачност до слънчево, без валежи. Вятърът ще бъде от изток-североизток до умерен, постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 27-28 градуса по южното

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност в следобедните часове, главно над Рила, Пирин и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч.

Във вторник втора хладна вълна ще понижи температурите. Ще бъде и ветровито. Бързо ще преминат облачни вълни с валежи. В сряда ще превали в централните райони, температурите ще се задържат от 28 до 34 градуса. В четвъртък ще вали интензивно в Дунавската равнина, а по Черноморието има условия за гръмотевични бури. В петък се очакват дъждове в цялата страна.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR