Жълт код за опасно високи температури, живакът стига 41 градуса

Зелен код за София град, София област, Перник и Смолян

23.08.2023 | 07:18 Редактор: Вяра Димова

За трети пореден ден ни очакват опасно високи температури в почти цялата страна. В сила е жълт код. Единствено в код зелено са областите София град, София област, Перник и Смолян.

Минималните дневни температури ще бъдат от 19 до 24 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 36 до 41 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

През деня над северното крайбрежие ще има разкъсана облачност, без валежи. Вятърът ще бъде от североизток до умерен и постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното.

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност в следобедните часове, без валежи. Вятърът по високите части ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. 

В четвъртък и петък в Югозападна България показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. В петък следобед в западните райони ще прегърми и превали. В събота слабо ще се понижат температурите. Разкъсани облаци се очакват над централните и източни части от страната. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)