Роднини на Алексей Петров в Бабинци: Не се страхуваше, движеше се без охрана

Бизнесменът прави параклис на високата скала над селото

18.08.2023 | 13:43 Редактор: Михаела Кирилова

В родното село на Алексей Петров - Бабинци, негови роднини и местните имат собствена хипотеза за покушението над бившата барета и бизнесмен. В селото, намиращо се високо в планината над Тетевен, новината за покушението на бизнесмена е най-обсъждана. 

Евгени е един от роднините на Петров. Макар да са се виждали за последно преди година, двамата са поддържали контакт. Евгени разказва, че след двата опита за покушение над Алексей Петров преди години, той не се е страхувал за живота си, дори се е движил свободно в родното си място.

"На село той си идваше без охрана. Не се страхуваше, беше корав човек. Думата му беше много тежка и не показваше страх към обществото", коментира Евгени Йорданов.

Според някои от местните бизнесите, с които се е занимавал Алексей Петров, стоят в основата на покушението срещу него. Николай разказва, че въпреки че живее в столицата, Алексей не забравял китния си роден край. 

"Видях го много отдавна, срещнахме се преди година. Не ми е направило впечатление да ходи с бронирани коли. Нормален човек като нас. Той имаше желание да помогне на селото. Да подсилим водата, защото имаме недостиг. Имаше желание, но се разминахме", каза Николай.

Алексей Петров все пак прави параклис на високата скала над селото. Баба Атина си спомня времето, когато родителите на Алексей са живеели в Бабинци и са се занимавали с животновъдство.

"Скоро го видях за последно, идва тук с брат си. Родителите им се занимаваха с животновъдство. Не трябваше така да става", сподели жената.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
0 rate up comment rate down comment 4
Асан
преди 8 месеца
За параклиса не е вярно, че го е построил той. Грешна информация имате. Основният дарител е Асен Урманов и евентуално той ако е помогнал малко. Сигнализирай за неуместен коментар