Над 12 500 посетители на сайта се произнесоха за отнемането на колите - темата ви раздели

46% от гласувалите в анкетата ни смятат, че новата мярка няма да има никакъв ефект срещу джигитите

16.08.2023 | 10:49 Редактор: Тодор Петров
Над 12 500 посетители на сайта се произнесоха за отнемането на колите - темата ви раздели

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори? Този въпрос ви зададохме в най-новата анкета на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR. До приключването на времето за гласуване своето мнение споделиха цели 12 571 посетители на сайта. Очаквано, темата ви развълнува изключително силно и не пропуснахте да заявите мнението си по казуса с промените в закона.

46% от гласувалите в анкетата ни са гласували така: Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя. Това е и отговорът, който събира най-много гласове, макар през повечето време да беше на втора позиция.

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя - на това мнение са 40% от взелите участие в последната ни анкета.

10% от вас са на мнение, че успехът на мярката ще бъде частичен и временен. Тази част от хората очакват, че новата мярка трудно ще спре джигитите на пътя.

Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже - тази опция са избрали 5% от всички гласували в анкетата ни.

На днешното правителствено заседание премиерът акад. Николай Денков заяви, че решението на НС да отнема превозните средства, с които са извършени нарушения или след употреба на алкохол, или след употреба на наркотични вещества, е стъпка в правилната посока. Той подчерта важността на това да бъде съкратен срокът на получаване на резултати след вземане на кръвни проби.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Зоро
преди 8 месеца
Не е необходимо да се отнема превозното средство. Една глоба от 3000 лв. и лишаване от права за 5 год. При повторно за цял живот без право на книжка,и лишаване от свобода 3-5 год. Сигнализирай за неуместен коментар