Температурите у нас се покачват, на места ще превали дъжд

Нова гореща вълна в страната се задава от 17 до 20 август

15.08.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с минимални температури от 18 до 23 градуса. Над страната ще има разкъсана облачност, а в Централна България ще има повече слънчеви часове. По-значителна ще бъде облачността над източните и западните райони - с превалявания. 

Преди обед ще превали по Черноморието, по поречието на Дунав и в Северозападна България, а следобед слаби валежи се очакват в западните части от страната. Вятърът ще бъде до умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 30 до 33 градуса, в района на Русе и Сандански - до 36, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност и превалявания следобед в Западна Стара планина, Пирин и Рила. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от изток със скорост до 40 километра в час. 

В сряда се очаква да превали в централните райони. Дневните температури ще се задържат от 29 до 34 градуса. Нова гореща вълна, но за кратко за България, се задава от 17 до 20 август. Показанията на термометрите в традиционно най-топлите места ще достигат от 36 до 39 градуса.

Силният североизточен вятър накара спасителите да вдигнат червен флаг почти над цялото Черноморие. По целия южен бряг морето се превърна в забранена зона за къпане. На места вълните са достигали до 3 метра височина, а вятърът се е движил с около 38 метра в секунда. Ситуацията там е изключително опасна.

Гледайте цялата прогноза във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Спасител
преди 8 месеца
Нищо вярно ..никакви 3 метрови вълни не е имало.Стига сте преувеличавали.Малко по силен вятър и страх и паника.....лъжат журналистите Сигнализирай за неуместен коментар