Четирима души пострадаха в катастрофа край село Елешница

Пътят към Добринище е затворен за движение

10.08.2023 | 15:13 Редактор: Михаела Кирилова
Четирима души пострадаха в катастрофа край село Елешница

Четирима души са пострадали при пътен инцидент в района на разложкото село Елешница, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград. Инцидентът е станал около 11:40 часа, а по първоначална информация са се ударили лек автомобил и товарен автомобил. Пострадали са водачът на лекия автомобил и трима души, пътуващи в него, които са транспортирани до Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог. От полицията посочват, че пътят в посока от Елешница към Добринище е затворен за движение. 

По-рано днес заради пътен инцидент по път II-19 Симитли - Гоце Делчев в района на Добринище движението се осъществяваше двупосочно в едната лента. По информация на ОД на МВР - Благоевград катастрофата е станала между лек автомобил с 20-годишен водач и микробус. При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил, който е настанен в болницата в Разлог. Около 13:00 часа движението в района на Добринище бе възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Пътните настилки в Благоевградско са мокри. От АПИ отправят апел към шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост. От АПИ призовават шофьорите да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, предаде БТА.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR