Започна строежът на нов мост над Марица, ще струва 17 млн. лв. без ДДС

Съоръжението ще бъде с две ленти и обща дължина от 228 метра

09.08.2023 | 14:17 Редактор: Юлиан Христов
Започна строежът на нов мост над Марица, ще струва 17 млн. лв. без ДДС

Започна изграждането на нов мост над река Марица. Символичната първа копка на новото съоръжение беше направена при км 6+832 на път III-667 Плодовитово.

"Инвестираме близо 17 млн. лв. без ДДС от републиканския бюджет в изграждането на нов мост над река Марица", каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Ясен Йорданов.

Третокласният път III-667 Плодовитово – Асеновград осигурява пряка връзка от магистрала "Тракия" до първокласния път I-8 Пловдив – Хасково и ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от пътната агенция.

Председателят на УС на АПИ инж. Йорданов поясни, че новото съоръжение ще бъде построено по съвременна технология, като след изграждането му ще бъде осигурено двупосочното преминаване, без да е необходимо изчакване. Мостът ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които 2 ленти по 3,5 метра и два тротоара с ширина по 1,75 м.

Габаритът на съществуващото в момента съоръжение в отсечката Градина – Първомай е само една пътна лента, като с предимство преминават автомобилите в посока Първомай.

Изпълнител на строително-монтажните работи е "ГБС – Инфраструктурно строителство" АД. Стойността на договора е 16 878 373,48 лв. без ДДС. Строителният надзор е възложен на "Т7 Консулт" ЕООД, като договорът е на стойност е 52 300 лв. без ДДС.

Авторският надзор е на "Консорциум Бета Циклоп" ДЗЗД, като стойността на техния договор е 29 999 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 365 дни.

Снимка: АПИ


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 8 месеца
оправиха пътищата ще оправят и мостовете сега м да ! колко смешна държава е БГ ..... Сигнализирай за неуместен коментар