Съдът в Стара Загора за случая с нарязаното момиче: Съдебният акт е законосъобразен

"Установено е, че нараняванията не причиняват опасност за живот", коментира докладчикът по делото

31.07.2023 | 10:12 Редактор: Михаела Кирилова
Съдът в Стара Загора за случая с нарязаното момиче: Съдебният акт е законосъобразен

"Съдебният акт по делото за обезобразеното момиче в Стара Загора, което беше нарязано с макетно ножче, е законосъобразен". Това каза  председателят на Окръжния съд в Стара Загора - Красимир Георгиев.

"Като административен ръководител нямам правомощията да коментирам съдебния акт. Това, което чувам по медиите и съм се запознал с този акт, убеден съм, че тричленният съдебен състав, който единодушно е подписал съдебния акт, е преценил доказателствата по делото и е постановил съответния акт, който е законосъобразен. Това мога да кажа към този момент. Той е в унисон с искането на представителите на Окръжния съд", заяви Георгиев.

Докладчикът по делото съдия Татяна Гьонева коментира, че съдът е взел решението за лека телесна повреда въз основа на съдебномедицинското заключение.

"Заключението на съдебно медицинската експертиза установява наранявания за временно разстройство на здравето, а не опасност за живота. Законодателят го квалифицира като лека телесна повреда", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Днес в цялата страна ще се проведат шествия в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Този красимир георгиев ако има деца , внуци как би се чувствал на местото на тези родители ако му се беше случило на него Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 8 месеца
Излезте и кажете, да допуснахме грешка поемете отговорност. А те се оправдават '--&++-9+-8 Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 8 месеца
Добре ами от тези шевове ако не бяха направени навреме беше и изтекла кръвта това опасност за живота ле е??????? Сигнализирай за неуместен коментар