Бури и градушки връхлетяха голяма част от страната, нанесоха щети

За цялата страна за днес е в сила предупреждение от първа степен

27.07.2023 | 07:09 Редактор: Юлиан Христов

Продължава разчистването на паднали клони и дървета след силните бури и градушки, които удариха някои райони в Северозападна България.

Градушка падна над редица села около Враца, Берковица и Монтана, някои населени места в Сливенско, Търговище и Плевен. Силно поразено е село Долна Кремена, където е унищожена селскостопанска продукция. Няма данни за щети по инфраструктурата и жилищните постройки.

Силна буря премина и над Търговище, повали множество дървета на околовръстния път и в различни точки на града. Призоваха всички граждани да не изхвърлят клони, растителни отпадъци, ламарини и други материали в контейнерите за отпадъци, а да ги поставят до тях.

Силна буря с интензивен дъжд, примесен с градушка на места, премина през област Плевен. Градушка, малко по-голяма от орех, е паднала в село Радишево и остави половината село без ток.

Също с размер на орех е била градушката в Садовец, където също са нанесени щети по земеделската продукция. За цялата страна за днес е в сила предупреждение от първа степен за бури. Рязкото понижение на температурите на места ще бъде с 10-15 градуса. Очаква се много силен северозападен вятър с пориви 19-24 м/сек.

Снимка: БГНЕС