БСП събра над 200 000 подписа за референдум срещу джендър идеологията

Нинова уточни, че събраните подписи позволяват да има дебат в пленарна зала

26.07.2023 | 16:27 Редактор: Михаела Кирилова
БСП събра над 200 000 подписа за референдум срещу джендър идеологията

"За 3 месеца Инициативният комитет за провеждането на референдум за забрана на обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола, с активната помощ на БСП, събра 208 269 подписа", съобщи съпредседателят на ИК Владимир Шейтанов на пресконференция в Народното събрание.

"За нас това е много голяма победа, защото ние събудихме толкова много съвести, толкова много родители, обърнахме внимание на толкова много хора към този проблем, колкото не са събрали някои от партиите в Народното събрание.  Ние пуснахме писма до политическите партии в Народното събрание, търсейки подкрепа за нашата дейност, но за съжаление или за техен срам, те не се отзоваха на нашата покана",  посочи той.

"С провеждането на референдума искахме най-напред да заострим вниманието на цялата общественост на България, включително на родителите, които понякога не знаят какво точно се случва в училище", заяви съпредседателят на ИК и на БСП Ирена Анастасова.


 
"Събраните подписи позволяват по закон въпросът да влезе в парламентарната зала, където да се вземе решение за насрочване на референдум. Но виждаме какво е отношението на мнозинството изобщо към темата за референдуми и допитване до народа - съмнявам се, че биха допуснали и този референдум. Още повече, че само преди седмица това същото управляващо мнозинство прие Закона за домашното насилие, в който, зад красивите текстове за борба с домашното насилие, се крие посегателство върху децата, обучение и образователни програми от неправителствени организации, завеждане на дела от непълнолетни деца срещу родителите им за насилие чрез бездействие, което до ден днешен никой не обясни какво е", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

И добави: "Когато това "евроатлантическо" мнозинство одобри такъв закон и отхвърли вече един референдум за еврото, се съмнявам, че те ще узреят и за допускането на този втори референдум. Но темата тепърва започва. Ще влезе в зала и всеки ще си каже".

"Вижте и прочетете какво се случва вече в доста европейски държави и някои американски щати. Започна вълна срещу джендър идеологията в училищата. В няколко европейски държави има вече много силно гражданско движение срещу това. Народите на Европа започнаха да се събуждат за опасността", допълни Нинова.

"Ние винаги сме казвали следното - хората над 18 години са свободни да решават своята сексуална ориентация и своя живот. Но до 18 години с всички сили ще се борим децата да не бъдат облъчвани, обработвани от малки за смяна на пола, хормонална терапия, избор на пол, различен от биологичния, с който са родени. Нашата грижа е за децата до 18 години. И разчитаме, че в Европа и в света това движение ще се засилва. Именно защото това е кауза. Защитата на децата за нас е кауза", категорична бе Корнелия Нинова.

Тя увери, че социалистите ще се борят българските народни представители да подкрепят провеждането на референдума. "По-важното е колко хора ще излязат да гласуват на този референдум и какво ще кажат. Убедена съм, че повечето от тях ще кажат "НЕ" на джендър идеологията в училищата и детските градини", заключи Нинова.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
Дано
преди 8 месеца
От джендърите в НС не може да очакваш подкрепа, за жалост .Хубавото е, че ако го отхвърлят, на всички трябва да им стане ясно, че колегите ти умишлено и поради заплащане, правят всичко възможно да джендъризират децата, което надявам се, ще срещне огромна съпротива. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 8 месеца
хахахаха айде пак! Пазете дупките, оставете другите проблеми, съдебни реформи, климат и т.н. :D ! БеГе на 5-6 морета! Сигнализирай за неуместен коментар