Връщат нощните автобуси в София, ще се движат през 60 минути

От пролетта ще бъде направено предложение за 30-минутно разписание през нощта

24.07.2023 | 17:48 Редактор: Юлиан Христов
Връщат нощните автобуси в София, ще се движат през 60 минути

Нощните автобусни линии в София тръгват отново, съобщи общинският съветник и лидер на Спаси София Борис Бонев.

"Връщат се 4-те нощни автобусни линии, които на първо време ще се движат с на 60 минутен интервал. Допълнително, по наше предложение, ще бъдат променени и маршрутите на линии Н3 и Н4 с цел по-добро обслужване на някои големи квартали", той пред журналисти.

Корекцията на част от маршрутите е направена с цел подобрено обслужване на Овча купел, Сухата река, Левски, Зона Б-5, Хиподрума и Кривата река. Линиите Н1 (Люлин - Младост) и Н2 (Студентски град - Обеля) се връщат без промени. Общинският съветник сподели, че от следващата пролет ще предложи линиите да се движат на всеки 30 минути, особено в петък и събота, както и да бъде въведена нова линия до Летище София с цел обслужване на късните и сутрешни полети, които са извън работното време на дневния транспорт.

Общинският съветник припомни, че по настояване на Спаси София притежателите на годишни карти за цялата мрежа ползват нощния транспорт напълно безплатно.

"Годишната карта е безспорно най-изгодната алтернатива за придвижване в града и аз я ползвам от години. На цена от 365 лв., освен целият дневен транспорт, пътниците вече ще могат да ползват и нощните линии. За останалите пътници важи нощната карта от 2 лв., с която прекачванията между отделните линии са безплатни. За нас е изключително важно градският транспорт да е удобен, но и достъпен за софиянци", каза Бонев пред журналисти.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR