Гешев за промените в Конституцията: Гротеска, едно голямо нищо

Целта е да се отклони вниманието от пълния разпад на българската държавност, пише бившият главен прокурор

24.07.2023 | 11:18 Редактор: Тодор Петров
Гешев за промените в Конституцията: Гротеска, едно голямо нищо

Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира във Facebook предложенията на "Продължаваме промяната - Демократична България" за промени в Конституцията.

"Казаното от мен в последния ми пост тук, точно преди два дни, относно намеренията за посегателство върху Конституцията на Република България от хора с нечисти интереси и доказана във времето ниска правна компетентност, днес за пореден път получи своето потвърждение.
Намеренията им преминават в действия. Целта е да се отклони вниманието от пълния разпад на българската държавност. Като няма хляб, се осигуряват зрелища", пише бившият обвинител номер едно.

"ПП-ДБ направиха нещо като опит за официално публично оповестяване на своите предложения за промени в Конституцията. Бих могъл кратко и ясно да заявя, че това, което чух, е едно НИЩО. Едно правно нищо. Гротеска", подчертава Гешев.

По думите му заявката, че тези промени ще са най-важният приоритет в работата на сегашното Народно събрание, е "меко казано нелепа". Особено на фона на икономическата, социална, политическа и конституционна криза, отбелязва Гешев.

"А относно въпроса за националния ни празник, моята позиция е също ясна: единствено резултатът от референдум по темата би бил легитимно и справедливо решение за промяна или непромяна на 3 март като национален празник. Народът да заяви волята си", пише още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR