По Северното Черноморие не се резервират чадъри и шезлонги онлайн

Туристите там нямат възможност да резервират онлайн сянка на плажа

24.07.2023 | 11:03 Редактор: Тодор Петров
По Северното Черноморие не се резервират чадъри и шезлонги онлайн

Плажовете по Северното Черноморие не са включени в платформата, чрез която може да се резервират чадъри и шезлонги на плажа. 

Пълномощникът на концесионера на варненския плаж Андрей Василев коментира, че досега никой не им е представил приложението, не знаят и на какви условия трябва да отговарят плажовете и концесионерите. 

"Най-вероятно платформата е разработена за един концесионер, който държи повече плажове. Вече е юли, би трябвало инициативата да стартира по-рано. Освен това чадърите са с кодове, което предполага допълнителна подготовка", посочи Василев, цитиран от БНР.

От бургаската фирма, която е концесионер на плажа на "Златни пясъци", съобщават, че това лято ще пропуснат възможността туристите в курорта да резервират онлайн сянка край морето. От "Албена" - АД уточниха, че също не присъстват в платформата за резервации на чадъри и шезлонги. 

Туристите по родното Черноморие вече могат да резервират чадър и шезлонг на плажа чрез специална платформа. Приложението се нарича my spot и може да се свали независимо от операционната система на мобилното устройство или да се ползва в уеб версия на компютър. 

Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж или на място, при посещение на ивицата и налични свободни плажни принадлежности. Досега в платформата са се включили около 30 морски ивици по Южното Черноморие.

Снимка: БГНЕС

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Приложението въобще го няма. Сигнализирай за неуместен коментар