Спасената бременна туристка в Пирин е загубила бебето си

Тя била в 11 гестационна седмица, в момента е в стабилно състояние

23.07.2023 | 15:29 Редактор: Михаела Кирилова
Спасената бременна туристка в Пирин е загубила бебето си

Екипаж на вертолет "Кугар" от състава на 24-та авиационна база "Крумово" извърши спасителна операция на пострадала туристка в Пирин. Вчера следобед бременна туристка е претърпяла инцидент под връх Вихрен в местността "Казаните". 

От Министерството на отбраната посочват, че пациентката е транспортирана до болницата в Разлог с хеликоптера, където е поета от специализиран медицински екип, стабилизирана е и е поставена под наблюдение. Спасителната мисия е завършила успешно. Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

За съжаление по-късно спасената жена е загубила бебето си. Директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова обясни, че е направено всичко необходимо, за да може да се спре кървенето, съобщи БНР.

"Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. Най-вероятно е вследствие на високата надморска височина, физическото натоварване", обясни д-р Божикова. 

Бременната е била в 11 гестационна седмица, в момента е в стабилно състояние и се чувства добре. 

Снимка: БГНЕС