Времето остава горещо и в днешния петък, следобед - гръмотевични бури

В събота ще бъде слънчево и горещо

21.07.2023 | 07:06 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса. Преди обед ще бъде слънчево. Разхладителни валежи ще има в Южна и Източна България. Следобед ще се заоблачи с повече облаци над западните и източните райони.

Валежи и прегърмявания се очакват над западните райони. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 33 до 38 градуса, на североизток, в района на Русе и Силистра и в Югозападна България - до 39-40 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсани облаци, повече над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде от изток слаб до умерен, по-силен по южното ни крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса по южното

В събота ще бъде слънчево и горещо. В неделя се очакват валежи главно западните и североизточни райони. Слабо ще захладнее.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Гледайте цялата прогноза във видеото.