Бебе стигна до "Пирогов" след инцидент на площадка в "Манастирски ливади"

Игрището вече е затворено като опасно

19.07.2023 | 14:19 Редактор: Елеонора Танева
Бебе стигна до

Бебе пострада при детска площадка в столичния квартал "Манастирски ливади". Майката минавала покрай игрището с детето си, което няма годинка. 

"Играейки на игрището децата ритнаха топката силно и поради ЛИПСАТА на мрежа и всякакви обезопасителни средства, топката падна с огромна сила върху главата на детето ни!", написа Гергана Савова в пост във Facebook. 

Майката е завела детето в "Пирогов", тъй като не спирало да плаче след удара и все още е с отворена фонтанела. Инцидентът е от преди ден. Подадена е информация към район "Витоша". Това не е първият подобен случай, коментират хора от района. 

Площадката, която е предназначена за игра на футбол и баскетбол, няма поставена обезопасителна мрежа по цялото протежение, която да спре топките. 

Часове след инцидента с бебето, площадката е затворена и заградена като опасна, показват актуални снимки на живеещи в района. 

"Както винаги, трябва да стане инцидент, за да се вземат мерки", гласят голям част от коментарите във Facebook.

От столичния район "Витоша" уточняват във връзка с предишни сигнали за опасната площадка, че има отпуснато финансиране от Столичната община и игрището ще бъде ремонтирано.

В момента тече процедура по избор на изпълнител.

Снимки: Facebook/Заедно за Манастирски ливади-Запад