Посолството на САЩ осъди колажа на "Възраждане" с Паси

От ПП-ДБ поискаха ДАНС, ГДБОП и прокуратурата "съвестно да разследват" случая

17.07.2023 | 17:20 Редактор: Елеонора Танева
Посолството на САЩ осъди колажа на

От посолството на САЩ у нас излязоха  остра позиция срещу колаж със Соломон Паси, разпространяван в Telegram канала на "Възраждане".

"Ние се присъединяваме към хората в България, които осъдиха неотдавнашните смущаващи антисемитски изявления, намерили място в политическия дискурс. В едно демократично общество няма място за антисемитизъм или език на омразата под каквато и да е форма. Нека всички заедно се противопоставим на омразата и нетолерантността във всичките им форми", призоваха от дипломатическото представителство.

На колажа в социалната мрежа има надпис: "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия".

От коалицията ПП-ДБ също излязоха с позиция, в която остро осъждат разпространението на език на омразата, призиви за насилие и хомофобия и призовават ДАНС, ГДБОП и прокуратурата "съвестно да разследват".

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
НАТО ВЪТРЕ ВЪЗМОЖНО
преди 9 месеца
СОЛОМОНЕ ОЩЕ МАЛКО ОСТАНА ИДЕ МУ КРАЯ НА КОМУНИЗМА(ЧЕРВЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ЧЕКИСТИТЕ) Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Наглост
преди 9 месеца
А Паси спрямо българите? Колко обидни изказвания има Паси спрямо българите, но посолството не се възмущава. Явно е техен човек . Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 9 месеца
Аз се присъединявам към хилядите почтени източно- православни българи,които бяха незаслужено обидени от думите на г-н Паси:"Майната му на Православието". Сигнализирай за неуместен коментар