КНСБ с положителна оценка на споразумението с Фандъкова: В образованието има най-много успехи

Президентът на КНСБ отбеляза, че в сектор "Образование" има най-много успехи

17.07.2023 | 10:52 Редактор: Михаела Кирилова
КНСБ с положителна оценка на споразумението с Фандъкова: В образованието има най-много успехи

Искаме да отчетем нашето споразумение, което договорихме преди последните местни избори. Нашата обща оценка за изпълненото в по-голямата част от споразумението е положителна. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Ръководството на КНСБ и лидерите на нейните основни членове са на среща с кмета на град София Йорданка Фандъкова, като целта е да бъде отчетен напредъкът по изпълнението на подписаното на 8 октомври 2019 г. "Споразумение за сътрудничество между Йорданка Фандъкова, кандидат-кмет в Избори 2019, и КНСБ".

В споразумението са включени теми в сферата на социалния диалог и колективното договаряне в "Топлофикация София" ЕАД, ВиК услугите, мерки и социални услуги, насочени към конкретни общности, договорености в областта на образованието, здравеопазването, културата, градския транспорт и др.

Президентът на КНСБ отбеляза, че в сектор "Образование" има най-много успехи. Ангажиментите в секторите здравеопазване, транспорт, социални дейности и културата в София също, подчерта Димитров, са изпълнени.

"Диалогът между нас и Столичната община е бил постоянен на всички нива с качества, които дават положителни резултати", добави той, но посочи, че в същото време не са успели да институциализират този диалог, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС