Трудно пътуване: До понеделник ще продължи ремонтът при 270-ти км на "Тракия"

И днес движението към Южното Черноморие бе изключително натоварено

15.07.2023 | 19:56 Редактор: Михаела Димитрова
Трудно пътуване: До понеделник ще продължи ремонтът при 270-ти км на

До понеделник ще продължи ремонтът при 270-ти км на автомагистрала "Тракия", където настилката е повредена от запалилия се камион, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

В петък сутрин там се се запали тежкотоварен автомобил с ремарке, натоварен с лепило. Движението бе спряно, а през целия ден в посока Бургас имаше километрични опашки.

Автомобилите се пренасочваха по обходни маршрути по стария път, но и там се образуваха тапи.  При произшествието нямаше пострадали.

До понеделник включително ще се извършат ремонтни дейности за възстановяването на асфалтовата настилка при 270-ти км на АМ "Тракия" в посока Бургас, информираха днес от АПИ. Настилката в активната и аварийната ленти е повредена от запалилия се тежкотоварен камион и за осигуряване безопасността на движението е необходимо да се ремонтира, отбелязват от агенцията.

В момента преминаването при 270-ти км на магистралата в посока Бургас се осъществява единствено в изпреварващата лента, а за облекчаване на натоварения трафик към морето е въведен и обходен маршрут: през п. в. "Нова Загора" – Каменово – път I-6 – Крушаре – п.в. "Ямбол" – АМ "Тракия".

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ, цитирани от dnes.bg.

Снимка: БГНЕС