Синдикатите в МВР излизат на национален протест под прозорците на Асен Василев и пред НС

Искат 10% увеличение на основните заплати на служителите 

15.07.2023 | 07:31 Редактор: Тодор Петров
Синдикатите в МВР излизат на национален протест под прозорците на Асен Василев и пред НС

Синдикалната федерация на служителите в МВР организира национален протест пред ведомството на Асен Василев, откъдето ще тръгне и протестно шествие към Народното събрание. Те приканват всеки, който ги подкрепя в исканията им, да дойде на площада.

Oт синдиката напомнят, че искат увеличение на основните заплати на служителите във ведомството с 10 на сто. Те призовават “заедно да се противопоставим на подигравката с работещите във ведомството!”

Недоволните служители ще се съберат в 13:00 часа пред Министерството на финансите, където публично ще отговорят на изказаните от Министър Асен Василев неадекватни твърдения, касаещи заплащането и мотивацията на служителите, както и тезите от последните дни, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то не се полага ръст на възнагражденията в Бюджет 2023.

В 13:15 часа, протестиращите ще тръгнат на шествие към Народното събрание, където ще изразят своето несъгласие с поведението и позицията на народните представители от 49-тото Народно събрание, които с мълчанието и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите.

Представителите на Федерацията отправят покана към всички депутати, които имат желание да чуят аргументите на протестиращите и се интересуват от мнението на работещите в системата на МВР, да дойдат на 15 юли 2023 г. на площад „Народно събрание“, пише dnes.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Ами върнаха се пак практиките да се събират пари за оправяне на коли компютри ремонт на стаи.Дрехите от МВР скъпи парите отиват по обществените поръчки.Обувки в магазина за 60лв МВР за 90 и се късат.Пъмно с чантаджии в главните дирекции най вече в охранителна полиция вместо да са на улицата -,бълват хартии които съда отменя като незаконни. Сигнализирай за неуместен коментар