Ден на траур в село Баня за загиналите в катастрофата край Видин

Публичните мероприятия бяха отложени

10.07.2023 | 16:16 Редактор: Искра Ангелова
Ден на траур в село Баня за загиналите в катастрофата край Видин

Ръководството на Община Разлог и Кметство село Баня изказват съболезнования към семействата на загиналите в катастрофата на околовръстния път край Видин в събота вечер.

В знак на съпричастност към опечалените, в село Баня на 10. 07. 2023 година (понеделник) бе обявен Ден на траур, съобщават от община Разлог.

Днес всички обществени сгради свалиха наполовина националния флаг, а публичните мероприятия бяха отложени.

Община Разлог и Кметство село Баня отправиха апел към всички жители на село Баня да изразят своята солидарност към опечалените, чрез преустановяване провеждането на увеселителни мероприятия в траурния ден.

Община Разлог и Кметство село Баня са в непрекъснат контакт с опечалените семейства и оказват необходимата подкрепа, проявявайки съпричастност в трудния момент.

На 8 юли вечерта е подаден сигнал за тежка катастрофа на околовръстния път на Видин. В катастрофата между микробус с благоевградска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от село Баня и тежкотоварен автомобил "Волво" с хасковска регистрация, загиват общо шестима пътници, трима от които от село Баня (двама мъже - водачът на автомобила и 21-годишен младеж и жена, родственичка на водача на автобомила).

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR