Свободно пускане на кучета в близост до детска площадка в София

Helpbook: Никой не следи за почистването след тях

07.07.2023 | 22:25 Редактор: Анисия Иванова
Свободно пускане на кучета в близост до детска площадка в София

Наши потребители отново ни сигнализираха за разхождането на кучета край детски площадки и непочистването след тях. В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за свободно пускане на кучета в близост до детска площадка, детска ясла и детски кът в София.

"В парка между ул. "д-р Любен Русев", ул. "Лъчезар Станчев" и МБАЛНП "Свети Наум" регулярно се пускат без повод домашни кучета. Към самия парк има новоизградена детска площадка, дарена на общината, а в непосредствена близост до парка на ул. "д-р Любен Русев" се намират частна детска ясла "Приключенци" и детски парти клуб "Ивайла".

Също така около парка има новопостроени жилищни сгради, които се обитават от млади семейства деца и тези деца играят в парка всяка вечер. За почистването след домашните любимци никой не следи, както и за поведението им към непознати хора. Неведнъж съм ставал свидетел как стопаните на кучета дори не следят с поглед кучетата си, а какво остава за законовото им разхождане на каишка и с намордник. Моля да се вземе отношение преди да е станал инцидент с дете или възрастен!", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате, подайте сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС