Визитите на Зеленски - с какво се отличава България?

Украинският президент пристигна у нас

06.07.2023 | 13:57 Редактор: Михаела Кирилова

Посещението на украинския президент е 17-тата му визита след началото на войната. А България е 13-та. Разликата от обичайните му визити е, че е тук за двустранна среща с българските власти, а не като участник в международен форум. 

Досега Зеленски е бил в 7 държави, специално, за да се срещне с лидерите им. Това са САЩ, Полша, Великобритания, Франция, Италия и Ватикана. 

В САЩ, където украинският лидер направи първото си посещение след началото на войната, той произнесе пламенна реч, в която благодари на Америка и нейните граждани за смелостта и подкрепата им към Украйна. 

Зеленски е посетил няколко международни форума през последните месеци. Последно на 1 юни в Молдова взе участие в срещата на върха на Европейската политическа общност. 

По-рано той беше част от форумите на Г-7 в Япония и Лигата на Арабските държави в Саудитска Арабия. Три пъти е бил в Полша.

Следващата седмица Зеленски ще бъде във Вилнюс, където ще е срещата на върха на НАТО. 

Снимка: БГНЕС

Вижте повече във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 1
волк
преди 9 месеца
Какъв го търсиш . в българия просяк .с просяк Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
Ясно е
преди 9 месеца
Представителите на посолството се отличават с невиждано единствено по рода си раболепие. Зеленски идва да проси оръжия и жива сила от робите си в НС и МС, но ще събере само 240 доброволци, ми се струва, които ще се скрият в мисли дупки. Сигнализирай за неуместен коментар