"Добре дошъл в България": Мария Габриел посрещна Зеленски на летището в София

Украинският президент е на еднодневно посещение в България

06.07.2023 | 12:50 Редактор: Михаела Димитрова

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски при кацането му в София. Това стана ясно от публикация на Габриел във Facebook.

"Добре дошъл в България, Володимир Зеленски", написа външният министър. 

По-рано от правителствената информационна служба съобщиха, че Зеленски е на еднодневно посещение в България. В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. 

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката. 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook.

Снимка: Twitter/Mariya Gabriel


1
0 rate up comment rate down comment 1
Хляб и сол
преди 10 месеца
При посрещането по стар славянски обичай що няма Сигнализирай за неуместен коментар