Акад. Денков: Днес ще се подпише меморандум с Украйна в сферата на енергетиката

"Няма да има възможност за увеличение на заплатите в МВР", коментира премиерът

06.07.2023 | 08:47 Редактор: Михаела Димитрова
Акад. Денков: Днес ще се подпише меморандум с Украйна в сферата на енергетиката

Към момента няма възможност за увеличение на заплатите на работещите в МВР. Миналата година те бяха увеличени с точно 20%, така че към момента се предвижда увеличение на средствата на други сектори на бюджетна издръжка. Това каза премиерът акад. Николай Денков, който отговаря на живо на въпроси на граждани във Facebook.

По негови думи в бюджета за 2024 г. ще има увеличение на минималната заплата.

"Парите за образование тази година са увеличени с около 1 млрд. лв. За тази ще са над 7 млрд. лв. Всеки би искал да има повече средства за образование, но например, миналата година 200 млн. лв. не бяха усвоени, защото нямаше къде да се използват. Няма как да има добро образование без добри учители, не засилим извънкласните дейности, не намерим механизми да върнем децата в училище", коментира премиерът. 

"Забавихме се с назначаването на областните управители. Ще изчакаме още малко", заяви министър-председателят и допълни, че все още се изчакват "колегите от ГЕРБ".

Според премиера трябва да се постигне консенсус сред народните представители в Народното събрание, които представляват регионите.

Денков обясни още, че днес ще се подпише меморандум с Украйна в сферата на енергетиката.

"Имаше информация, че Украйна е запитала за реакторите от "Белене" още миналата година. Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното правителство не е придвижило въпроса", каза премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Как бе
преди 9 месеца
Ми нали трябват за Украйна пари? Откъде да се набавят за увеличение на заплати? Мръс""" слуг""! Сигнализирай за неуместен коментар