"Гражданите виждат в нас пазители на техния живот": Калин Стоянов поздрави полицаите

Министърът на вътрешните работи увери униформените, че правителството ще им осигури мотивираща работна среда

05.07.2023 | 17:24 Редактор: Юлиан Христов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поздрави служителите в МВР по повод празника на министерството, което навършва 144 години. 

"Министерството на вътрешните работи е една от първите институции, създадена след Освобождението на България. На днешната дата, преди 144 години, започва съграждането на ведомството. Призвано да гарантира върховенството на закона, обществения интерес и сигурността на българските граждани, МВР укрепва и развива тази мисия във времето", каза той в приветствието си, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той отбеляза още, че униформените работят в динамична и усложнена среда за сигурност. Сериозният миграционен натиск, природните бедствия, тежките инциденти, денонощните казуси, които изискват бърза професионална реакция, поставят на изпитание качествата, издръжливостта и мотивацията на служителите.

"Постигнатите резултати са доказателство за устойчивостта и отговорността на всеки един. Българските граждани виждат в нас пазители на техния живот, здраве, имущество и права. Особено важно е да заслужим тяхната подкрепа и ангажираност към действията ни", подчерта вътрешният министър.

Той отбеляза, че провеждането на държавната политика за сигурност и обществен ред ще бъде ефективна, само ако се обединят усилията на институциите, структурите на гражданското общество, на самите граждани и осезаемата подкрепа от служителите на министерството.

Той изрази увереност, че с подкрепата на правителството ще бъдат предприети необходимите стъпки към осигуряването на работна среда, която да ги мотивира. Той отдаде почит към колегите, които в името на дълга жертваха живота си и посочи със съжаление, че изминалата година беляза МВР с тежки загуби.

На официалната церемонията присъстваха вицепремиерът Мария Габриел, политическото и професионалното ръководство на МВР, директори на всички дирекции във ведомството, бивши министри и други официални гости. Вицепремиерът пожела на служителите да защитават с достойнство благородната кауза, на която са се посветили.

Снимка: МВР