Земеделците загубили 100% от продукцията си. Вътев: Няма да позволява да ми се извиват ръцете

Производителите настояват за спешна финансова помощ

04.07.2023 | 14:34 Редактор: Михаела Кирилова

За спешна финансова помощ настояват земеделци в Сливен заради 100% загуба на продукцията им.

По-рано днес те излязоха на протест. Ресорният министър обяви, че няма да позволи да му извиват ръцете.

На официален брифинг на Министерството на земеделието ресорният министър Кирил Вътев още веднъж даде яснота как ще се конкретизира работата на Министерството.

Екипът му ще се концентрира върху цялостно разглеждане на хранителната верига - от производството до реализирането на стоката на пазара.

Министър Вътев още веднъж подчерта, че няма да бъдат субсидирани конкретни сектори. По-рано днес овощари в Сливен излязоха на протест. Те настояват за спешни обезщетения, тъй като в края на март 100% от дръвчетата им измръзнаха заради падналите температури. 

"Ние реагирахме светкавично на искането не само на сливенските овощари, а на всички овощари в страната. Нека никой не си въобразява, че ще ни притиска. Те искат нещо и ние го удовлетворяваме, но ще стане тогава, когато позволява технологичното време. Важното е, че това им е гарантирано. Ако искат да протестират, никой не може да ги спре, но нека някой да ги попита за какво протестират. Нямаме нищо против никого, но нека да имаме взаимно уважение", това каза Кирил Вътев. 

Той също така представи официално и своя екип. В него са Георги Тошев, Таня Дъбнишка, Александър Йоцев и Диан Стратев. Част от тях идват от бизнеса, а други, а  други вече са били на постове в министерство на земеделието.