Уволнение след скандала с хеликоптера. Министър Гвоздейков: Това е рецидив

Не е обърнато достатъчно внимание на безопасността на тези полети, каза той

03.07.2023 | 19:08 Редактор: Вяра Димова

След скандала с хеликоптер на плаж "Градина"  главният директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов е отстранен от поста си. Причината - министърът не е бил информиран до последно за незаконния полет на хеликоптера. Гвоздейков подчерта, че полетът е бил в разрез с всички правила. Компанията, която е извършвала полета, е имала такива полети и преди.

Предстои разследване на компанията и на човека, който е управлявал хеликоптера.

"Не е обърнато достатъчно внимание на безопасността на тези полети, което означава, че това е рецидив. Не можем да позволим повече такива ситуации", каза транспортният министър Георги Гвоздейков.

Скандалният случай е от събота сутринта, когато хеликоптер летя ниско над туристи на плажа. Полетът е бил без разрешение и организиран по повод на рекламна кампания, показа първоначалната проверка.

На разпространените кадри в социалните мрежи се вижда как от кабината организаторите разпръскват банкноти. Оказа се, че това са фалшиви 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков.

Проверката по случая трябва да установи колко правила е нарушил хеликоптера.


1
1 rate up comment rate down comment 2
Илиана
преди 9 месеца
Не Ви е срам. Изпипачавате информацията. Май всичко това е заради сто доларовите банкноти, с лика на Тодор Живков. Тук плъховете ги е страх какво ще кажат краварите, които ни доят обикновения българин като дойна крава, а нашите политически *** вместо да им се орепчат, им се надуват. Сигнализирай за неуместен коментар