Хеликоптер хвърлял банкноти с лика на Тодор Живков, летял ниско над плаж

Министърът на транспорта Георги Гвoздейков разпореди пълна проверка

02.07.2023 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Пълна проверка на инцидента с хеликоптера, който летя опасно ниско над къмпинг "Градина", разпореди министърът на транспорта Георги Гвoздейков. Полетът е извършен рано сутринта на 1 юли. От хеликоптера са хвърляни фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков.

В 05:20 сутринта хеликоптерът прелита над главите на хората, събрали се да празнуват July morning. За ситуацията разказва спасителят на плажа.

"Слязъл е надолу, най-вероятно е бил професионалист го е управлявал, не вярвам да е някой случаен", сподели Станимир Коларов.

"Като цяло пълна глупост - хората са се събрали да празнуват и някой с хеликоптер да им кръжи на главата и да им хвърля банкноти на Тодор Живков. Това е глупост. Добре, че не станало нещо фатално", сподели туристът Илиан Кацаров.

Според работещите на къмпинга, хората на плажа са се забавлявали и паника не е имало.

"Супер беше. Хвърляше долари. Мина два, три пъти над хората. Много хубаво беше. Настроението беше супер", категоричен е Апостол Станев, който е охрана на къмпинга.

На плажа на къмпинг "Градина" още могат да се видят 100 доларовите банкноти с лика на Тодор Живков, които е хвърлял хеликоптерът. От транспортното министерство уточняват, че съгласно изискванията, хеликоптерът е трябвало да лети на минимум 300 метра над плажа. Друго нарушение е, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.