Петков застана зад Васил Терзиев и разказа за баба си и дядо си, които били в концлагер

"Смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна", написа бившият премиер

02.07.2023 | 12:11 Редактор: Искра Ангелова
Петков застана зад Васил Терзиев и разказа за баба си и дядо си, които били в концлагер

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изрази пълна подкрепа за Васил Терзиев, когото от ПП-ДБ и "Спаси София" издигнаха за кандидат за кмет на столицата, подкрепени и от "Екипът на София". На страницата си във Facebook Петков написа, че всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия и точно заради това вярва в Терзиев и възможностите му.

"Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си. Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от "шесто", които са я притискали шест месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше "страхът е най-лошият съветник", пише Петков.

"Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си", споделя още Петков, като допълва, че точно поради тази причина подкрепя Васил Терзиев на 100%. 

"Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи. Защо му трябваше да влиза в политиката? Отговорът е прост: от чувство за отговорност и защото има куража да променя! Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство - чувството за дълг", гласи друга част от поста на Петков.

"Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората", завършва Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


3
0 rate up comment rate down comment 1
Кирчо
преди 9 месеца
Татко Петко агент на ДС ли е? За Васко-кмета също няма проблем, нали е ваш човек? "Лустрация "- крещи Хр.Иванов Бойкикев,ама не и за вашите хора. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
измамници
преди 9 месеца
Тези, днешните "демократи" историята промениха, та биографиите си ли няма да променят? Лъжа най-нагло и подло! Стига са ни управлявали комунисти и техите отрочета! Те са станали комунисти, за да ползват привилегии, а сега се изкараха все репресирани, за да са на власт и да продължат да грабят обществените блага! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 9 месеца