Helpbook: Незаконна дейност на заведение, остатъци от храна се предлагат отново

В платформата получихме сигнали за търговски обекти в София

30.06.2023 | 21:53 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Незаконна дейност на заведение, остатъци от храна се предлагат отново

Лято е и в платформата на Helpbook.info част от сигналите са насочени към БАБХ по повод нередности, с които се сблъскват клиентите на хранителни обекти.

Наш потребител алармира за незаконна дейност на заведение в столичния квартал "Младост" 4. Според него същото работи без статут на такова, а служителите там имат навика да преработват остатъци от храна и отново ги пускат в продажба. Твърди още за потресаваща мръсотия в кухненското помещение, както и че на персонала им се издават фалшиви здравни книжки. Работното време е произволно, а при топло време се изкарват маси на тротоара без необходимото разрешително.

Друг наш потребител се обърна чрез нас към БАБХ с молба за извършване на проверка на дюнерджийница, на която е редовен клиент. За съжаление добрите му впечатления рязко се изпарили след последния му обяд, тъй като в следващите часове получил силен дискомфорт, съпроводен с болки и други "екстри", като подозренията му са, че проблемът е в месото.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки.

Снимка: БГНЕС