"Трябва да си изясним ангажиментите": ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се срещат всеки вторник

След близо два часа разговори не стана ясно дали ще бъде подписано споразумение между двете коалиции

27.06.2023 | 18:42 Редактор: Юлиан Христов

След поети ангажименти и дълго изчакване - лидерската среща между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ все пак се състоя.

Министър-председателят Николай Денков, председателят на "Демократична България" Христо Иванов и министърът на финансите Асен Василев пристигнаха в Народното събрание за срещата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Повече от два часа продължи срещата. Кирил Петков заяви, че комуникацията трябва да продължи и всеки вторник ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се срещат в сградата на Народното събрание. 

След срещата не стана ясно дали ще има подписано коалиционно споразумение.

"Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни ангажименти с ГЕРБ. Важно е съдържанието, не толкова заглавието", заяви пред журналисти на влизане в парламента съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Досега имаше цяла поредица ангажименти, ясно поета и ангажирана законодателна програма, имаме ли желанието заедно да я спазваме. Нека да видим какво имат предвид ГЕРБ, но ние трябва да си изясним ангажиментите", каза още той.

На въпрос ще продължи ли да работи безпроблемно правителството, Иванов каза, че трябва да продължи. Припомняме, че на нея двете формации трябва да уточнят как ще продължат да работят заедно.

Поканата дойде от "Продължаваме Промяната", след появилото се напрежение, заради кадрови назначения и рокади по министерства, ръководствата на регулаторите и шефове на служби. Втората политическа сила призова за подписване управленска декларация със 7 точки и предупредиха, че при нарушение, ще поискат оставката на правителството.

От ГЕРБ от своя страна настояха за коалиционно споразумение.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Али
преди 10 месеца
И всяка сряда да се срещате, по-умни няма да станете. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Виктор
преди 10 месеца
пак ще се прави на важен Христо Сигнализирай за неуместен коментар