Акад. Денков с важно уточнение за втория пакет военна помощ за Украйна

Предстои лидерска среща, на която ще присъства и премиерът

27.06.2023 | 10:04 Редактор: Елеонора Танева
Акад. Денков с важно уточнение за втория пакет военна помощ за Украйна

Вторият пакет помощ за Украйна е много подобен на предходния, изпратен от служебното правителство. Всякакви упреци към втория пакет е демагогия от страна на тези, които изпратиха първия. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

Той добави, че България е изпуснала някои възможности за предоставяне на военна помощ за Украйна, като най-големи са били преди 15-16 месеца. 

"Това отразява политиката на служебното правителство, то не се е интересувала как да използва тези възможности, включването на нашия военнопромишлен комплекс за производството на снаряди, с подходящи инвестиции, по натовски стандарти", коментира министър-председателят.

Премиерът съобщи, че предстои лидерска среща, на която ще присъства и той.

По думите му министрите си вършат работата, а противоречията са свързани с приемането на основните закони в Народното събрание. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
2 rate up comment rate down comment 0
тагадаревци
преди 10 месеца
Войнолюбиви продажници на националните интереси! За една снимка с "посланика" са готови да подарят цялата ни армия..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
От лидерската среща двамата с Тагарев-към Украйна, да предоставите военна помощ лично, че с чужди пари и за сметка на чужди животи сте много щедри. Със сигурност убий** като вас ще си получат заслуженото. Сигнализирай за неуместен коментар