Топъл вторник с до 31°, гръмотевични бури и интензивни валежи ще има в някои райони

Морската вода е с температура от 21-21°

27.06.2023 | 07:26 Редактор: Михаела Димитрова

Денят започна с минимални температури в страната от 12 до 19 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана с превалявания в централните райони. Постепенно валежите ще спират и облаците над Централна България ще намаляват.

Следобед ще се развиват купести облаци, повече над западните и източни части. Силни гръмотевични бури се очакват в югозападните райони. Интензивни валежи се очакват в Дунавската равнина до района на Плевен и Велико Търново, те ще бъдат до 10-20 литра на кв. м, също и южно от Благоевград до 15 литра на кв. м. Максималните температури в страната ще бъдат от 21 до 31 градуса, обясни синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието през деня ще се задържи предимно слънчево с разкъсана облачност на места. Максималните температури ще бъдат от 27 до 29 градуса.  Морската вода е с  температура от 21-21 градуса.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания над масивите от Западна България. Максимални температури на 2500 м около 8 градуса, а на 1500 м градусите ще достигат до 16.

В сряда от запад на изток бързо ще премине облачна вълна с превалявания в северозападните и източните части на страната. В четвъртък и петък ще има много слънце и летни температури, но и следобедни превалявания над планините в Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.