След дъждовете: Отнесена настилка, запушени шахти, наводнени мазета

В Helpbook получихме сигнали за поражения след пороите

26.06.2023 | 13:01 Редактор: Анисия Иванова
След дъждовете: Отнесена настилка, запушени шахти, наводнени мазета

След проливните дъждове последните седмици в платформата на Helpbook.info продължават да пристигат сигнали за поражения.

В район "Панчарево" вече има амортизирана пътна настилка, за което отново причина е голямото количество валежи: "Вследствие на дъжда пътната настилка започна да пропада, а на места е изцяло отнесена. Хората не могат да си стигнат до домовете. Има опасност от щети по автомобилите и по собствеността като цяло. Има опасност от задълбочаване на проблема, ако не се реагира спешно", пише нашият потребител.

В същия район живущите търпят поражения заради запушени шахти, отново вследствие на валежите: "През 2018 се извършва прокарване на 20kV кабел от подстанция Бистрица до комплекс Геритидж парк. Не е възстановена канавката след прокарването на кабела. Водата се отклонява през частните имоти до улица "Бука", а оттам продължава по улица "Башлийски езера" и съответно улица "Соколна". Често при обилни валежи улиците се затлачват и част от мазетата на къщите се наводняват поради големия обем вода. Следствие от това непрекъснато оттичане на вода, асфалтовата настилка на ул. "Соколна" е напълно компроментирана. Настояваме канавката на улица "Бистришко шосе" да бъде възстановена, а прилежащият високоволтов кабел надлежно обезопасен".

Може би е време да се вземат кардинални мерки, за да се предотвратят бъдещи инциденти, за което апелираме отговорните органи. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook