Петков: Може да подадем оставка, няма да допуснем ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" да решават

Депутатите на ПП-ДБ бойкотират заседанието на НС

23.06.2023 | 09:31 Редактор: Елеонора Танева
Петков: Може да подадем оставка, няма да допуснем ГЕРБ, ДПС и

Подаването на оставка на правителството "Денков" е на дневен ред. Това стана ясно от думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Отиваме на съвещание, за да вземем решение какво правим, ако този тип нарушавания на разбирателството продължават. Няма да стоим само и да говорим. Ще имаме декларация какви ще са действията ни, сред тях е и потенциално подаване на оставка", уточни Петков.

ПГ на ПП-ДБ няма да влезе днес в зала в Народното събрание като демонстрация на несъгласие с действията на ГЕРБ-СДС.

"Ние предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни, са недопустими. Първо, едно от най-големите събития в последните 2 седмици беше подмяната на Гешев със Сарафов. Ние поискахме министърът на правосъдието да бъде изслушан в зала, но това не се случи, благодарение на скритото мнозинство ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Имахме договорка двата корупционни закона да бъдат вкарани заедно в зала, нашият беше отхвърлен със същото това мнозинство", заяви още Петков.

Той подчерта, че ПП-ДБ няма да допуснат такава задкулисна коалиция да избере ръководителите на всички регулатори. 

По неговите думи е нарушена договорката, че председателите на Сметната палата, БНБ и Здравната каса ще бъдат обсъждани и решавани между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 

"Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, което е много важно за България, и има успехи, говори се за Шенген и бюджет с 3% дефицит, всички регулатори с мандат от 5 г. ще бъдат заменени с това скрито мнозинство, няма как да дадем контролите на държавата на това мнозинство - прикрито и набързо", аргументира се Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов добави, че няма да бъде допуснато да има "правителство параванче с нашата подкрепа". 

"Правителството не се разваля, но трябва много ясно да определим характера му - дали е правителство параванче или част от промяната", настоя Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Неее
преди 10 месеца
Няма нужда от вашата "промяна"!Не, благодаря! Ходете си на "островите", далеч от България и българите, които толкова искрено ненавиждат! Сигнализирай за неуместен коментар