Ограничен ли е достъпът до залива "Болата? Рибари и МВР с противоречива информация

Рибарите са в протестна готовност

20.06.2023 | 14:25 Редактор: Михаела Димитрова
Ограничен ли е достъпът до залива

Рибари са в протестна готовност заради ограничен достъп до залива "Болата" на автомобили, превозващи лодки и колесари. Недоволството е продиктувано след публикуван клип в социалните мрежи, показващ полицейски автомобил на пътя, водещ до залива и устна забрана от длъжностното лице за стигане до морето.

Заливът "Болата" е част от защитена местност "Степите" и паркирането на автомобили, кемпери и каравани върху плажната ивица е забранено. 

Рибарите са притеснени от поредния случай, в който им се забранява достъпа до залива. "Това е единственото място, на което може да пуснем лодките си в морето", споделя Виктор Лучиянов от Балчик, цитиран от БНР.

От ОД на МВР Добрич отрекоха, че е издадена подобна заповед и уточниха, че са изпратили патрулна кола, която да направи проверка на място и да състави констативни протоколи, ако има нарушители, паркирали на плажната ивица. Не стана ясно защо полицейският автомобил е препречил пътя към залива.

Рибарите са категорични, че са готови да затворят пътя от село Българево към Калиакра, ако не им се даде достъп до морето.

Снимка: БГНЕС