Синоптиците прогнозират още по-обилни валежи, министър Цеков с важна разпоредба

Служителите на областните пътни управления и на всички ВиК дружества са в пълна готовност

17.06.2023 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Синоптиците прогнозират още по-обилни валежи, министър Цеков с важна разпоредба

От началото на интензивните дъждове през последната седмица над страната, по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков служителите на областните пътни управления (ОПУ) и на всички ВиК дружества са в пълна готовност да оказват съдействие на кметовете по места. Екипите работят на терен и са в непрекъснат контакт с ръководството на МРРБ, ГД ПБЗН и местните власти. Целта е да се осигури и превантивна навременна реакция на компетентните звена, за да не се допуснат ситуации, застрашаващи живота на гражданите.

Екипи на ОПУ Монтана, пътноподдържащата фирма и на ВиК Монтана съдействаха днес на кмета с. Сумер, Монтанско за справяне с продължаващите валежи. За да се оттича по-бързо от пътя падналото огромно количество вода и да не влиза в дворовете на хората, бяха прокопани банкети и почистени окопи по третокласния път III-1621, преминаващ през с. Сумер.

Същите мерки са приложени и по път III-1024, който преминава през селата Говежда и Мелене, община Георги Дамяново. По този начин се улеснява оттичането на водата и се осигурява безпроблемен достъп до населените места в областта, където тази нощ паднаха големи количества вода.

Прогнозите на синоптиците са за продължаващи обилни дъждове с код жълто и оранжево в следващите часове. Затова екипите от структурите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат на разположение за съдействие, където това е необходимо.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Ха ! Щели да се справят сами ! Ами досега защо не си направихте диги, да укрепите коритата , да ги почистите.....да си мръднете дебелите г.зове ! Защо ще ви плащам аз за мързела ви ? Сигнализирай за неуместен коментар