Министър Богданов обсъди с украинския си колега участието на България в следвоенното възстановяване

Търговският оборот възлиза на малко над $3 млрд., посочи той пред Юлия Свириденко

16.06.2023 | 21:17 Редактор: Вяра Димова
Министър Богданов обсъди с украинския си колега участието на България в следвоенното възстановяване

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов проведе видео-разговор с г-жа Юлия Свириденко, първи заместник министър-председател и министър на икономиката на Украйна.

В рамките на разговора министрите обсъдиха възможното участие на български компании в следвоенното възстановяване и реконструкция на Украйна, както и съвместни проекти с цел задълбочаване на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Министър Богданов подчерта, че Украйна е един от важните и перспективни външнотърговски партньори на Република България. Той припомни, че през последните години външната търговия между двете страни се характеризира със стабилен ръст на двустранния стокообмен.

"През 2022 г., търговията с Украйна надхвърля 2,7% от общия стокообмен на България. Търговският оборот възлиза на малко над 3 млрд. щ. д., което е с 104,9% повече от предходната година", изтъкна той.

По време на видео-разговора министърът на икономиката на Украйна г-жа Свириденко представи и кандидатурата на Украйна за провеждане на ЕКСПО 2030.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 2
????
преди 10 месеца
България може да участва при две условия:1. Украйна да продължи да съществува; 2.господин Богданов да плати сметката лично. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
Вие сте ненормални
преди 10 месеца
И лъжете. Сега и от Украйна ще внасяме. А кога България ще обсъди с Брюксел, това, че откакто сме в този *** ЕС и благодарение на сащ, и Англия, българската икономика е замряла и унищожена. Ама в буквалния смисъл. Не мога да разбера вие българи ли сте??? Как може да живееш в собствената си държава и да я мразиш? Вие сте луди!!!! Сигнализирай за неуместен коментар