Дойдох и видях детето си мъртво: Как 16-годишен подкара кола и уби две деца във Врачанско

Момчето подкарало колата на дядо си

16.06.2023 | 18:47 Редактор: Елеонора Танева

16-годишното момче от врачанското село Крива бара, което катастрофира и уби две деца, взело колата на дядо си да се повози. При него се качили още шест деца. Тръгнали към съседното село Бутан, но по пътя невръстният шофьор изгубил контрол над превозното средство и се забил в крайпътно дърво. На място загинали две момчета на 13 г. и 15 г.

"Идвам тук и видях детето си - вече беше мъртво. Питах докторите какво става с детето ми, казаха, че е починало и не могат да направят нищо", казва бащата на загиналото 13-годишно дете - Цветомил Кирилов.

13-годишният Богдан е отгледан от баба си.

"От тримесечен го гледам. Питам къде е Богдан - няма Богдан. Казват, че линейката много се е забавила, че той е дишал още, но линейката се е забавила. Могли са да го спасят", убедена е бабата на момчето - Даниела Павлова.

Тя разказва, че 13-годишният Богдан не излиза в късните часове.

"Знам, че той отпреде си играе пред фурната, с много деца се събират там и играят", добави бабата.

С опасност за живота е 16-годишно момиче, настанено в "Пирогов".

Останалите пострадали деца са настанени с травми в многопрофилната болница във Враца.

"В процес на изясняване е чия собственост е автомобилът, как са получили ключовете, кой е осъществил контрола, родителите са първата преграда за малките и подрастващото поколение, за да не се случват такива трагедии", коментира началникът на "Пътна полиция" - Враца гл. инсп. Христо Димитров.

По случая тече разследване, а назначените експертизи ще установят причината за катастрофата.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.