Отново протест и блокада на бул. "Сливница" заради смъртта на Ани и Явор

В събота се подготвя национален протест

14.06.2023 | 21:56 Редактор: Юлиан Христов
Отново протест и блокада на бул.

Поредният протест на столичния бул. "Сливница" и тази вечер блокира да кратко кръстовището с бул. "Константин Величков" в памет на двамата младежи - Ани и Явор, които загубиха живота си, пометени от автомобил на пешеходна пътека. Протестът се провежда всяка вечер от 8 май досега.

Протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Сливница" и "Константин Величков" само за десетина минути и после се изтеглиха, за да не създават неудобства. По същата причина те блокираха съвсем за кратко и пътното платно в посока "Люлин" на мястото на катастрофата, а  автомобилите бяха пренасочвани, но без да бъда спирани. Към 20:00 часа движението навсякъде беше освободено и се преминава без проблеми.

Иначе нарушенията на бул. "Сливница" продължават, само преди дни стана ясно, че поставената след катастрофата камера  е регистрирала повече от 26 хиляди нарушители само за 2 седмици. Затова хората смятат, че направеното не е достатъчно и апелират към шофьорите за повече отговорност, съобщава БНР.

И още: В петък, когато се навършват 40 дни от смъртта на Ани Явор, тук от 19:00 часа ще се проведе по-мащабен протест. Национален протест се подготвя и за събота от 11:00 часа.

Снимка: БГНЕС