Потопени къщи, отнесени пътища: Бедствено положение след потопа в Берковица

Следи се стената на яз. "Мишковец" заради повишеното ниво на водоема

12.06.2023 | 22:15 Редактор: Елеонора Танева

Кризисен щаб за действия при бедствия и аварии в община Берковица е взел решение да бъде обявено бедствено положение. За около час са паднали 68,6 литра дъжд на квадратен метър. 

В последните два часа в общината са постъпили над 100 сигнала за наводнени къщи, отнесени настилки от улици и повредени от стихията автомобили в различни части на Берковица. Няма пострадали и бедстващи хора. Проливните дъждове са предизвикали проблеми по инфраструктурата на града. Множество улици са с разрушена асфалтова настилка.

Екипите на РУ - Берковица и РСПБЗН - Берковица са в помощ на пострадалите от наводнението, информират във Facebook страницата на община Берковица.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно управление – Монтана се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка след проливните дъждове в района на община Берковица.

Служители на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. "Мишковец" в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Снимки: Община Берковица