Машева: Не знаехме, че главният прокурор има над 150 записа, той винаги е по-лъчезарен

"За мен Гешев беше с изражение на лицето, което е нетипично за него", каза заместник-главният прокурор

12.06.2023 | 11:32 Редактор: Искра Ангелова
Машева: Не знаехме, че главният прокурор има над 150 записа, той винаги е по-лъчезарен

Не знаехме, че главният прокурор има над 150 записа и дали ще си подаде оставката. Това каза заместник-главният прокурор Даниела Машева по време на изслушването си на пленума от ВСС относно емоционалното състояние на Иван Гешев преди и след пресконференцията на 15 май.

"Виждайки главният прокурор, за мен той беше с изражение на лицето, което е нетипично за него. Не съм го виждала преди по този начин. Тогава реших, че той преживява огромно притеснение, разочарование или обида от нещо. Той винаги се държи много по-ведро и лъчезарно, в този момент може би беше сложил една маска", каза тя.

Тя разказа, че на въпросната оперативка е бил пуснат запис. По време на слушането на съдържанието - Борислав Сарафов излиза ядосан от стаята, без да изчака края на събирането. 

"В един момент Сарафов видимо промени изражението си, в този момент влезе един от заместниците - Десислава Пиронева. Влизайки в кабинета, тя тръгна да сяда до Сарафов, но Гешев ѝ каза да седне възможно най-далече. В някакъв момент той стана ядосан от стола и каза, че няма да участва в това и че не е допустимо да се записват колеги", обясни Машева.

"По време на оперативката не стана ясно кой е направил записа. Имаше едно изречение от Сарафов, че "подобно записване е помиярско", а Гешев му отвърна, че "помияри записват". Впоследствие, след пресконференцията, разбрахме, че този запис е бил предаден на влашка на негов служител", допълни тя, цитирана от "Фокус".

Заместник-главният прокурор каза още, че преди самата пресконференция Гешев е заявил, че няма да подава оставка, а ще я скъса пред медиите. Тя уточни, че не е знаела предварителна информация за тези действия на обвинител на номер едно, но сподели, че е очаквала подобни действия.

Снимка: БГНЕС


5
6 rate up comment rate down comment 1
Димитър
преди 10 месеца
Всичко е ясно. Бойко толкова много е наакан, че се съгласи с всички прищевки на ПП и ДБ, само и само да не гласуват за имунитета му, и да го спасят от Гешев. Сега бързат да свалят каскета, че и на Киро не му е розово положението с имунитета. Пълно с бандити в парламента. Мафията пак е на път да спечели. Сигнализирай за неуместен коментар
4
18 rate up comment rate down comment 1
Истина
преди 10 месеца
Преврата наречен "Гешев", -заплашван, атентат срещу него и накрая мафията победи, имаше състезание, кой ще го махне по- напред!! Явно най- неудобния от всички личности в нашата мила родина! Сигнализирай за неуместен коментар
3
11 rate up comment rate down comment 3
Ива
преди 10 месеца
Абсолютно тенденциоцно заглавие и текст! Че и неграмотно написан! Машева не каза, че не знае, че имал 150 записа, а опроверга твърдението на Сарафов, че Гешев е казал подобно нещо в присъстнието на всичките си заместници. От изслушването и стана ясно, че Сарафов лъже! Аман от слугински на мафията медии Сигнализирай за неуместен коментар
2
14 rate up comment rate down comment 4
Boko tikvata
преди 10 месеца
Не харесвам каскета, а също и такива отвратителни хамелеони.До вчера му близала м. дете, и сега хоп каскета лош. Като го използваха да ги пази и да изпълнява поръчки беше най добрия. За жалост почти навсякъде е така в България. Употребен и после захвърлен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 2
.....
преди 10 месеца