Славов: Процедурата по предсрочно освобождаване на Гешев може да приключи днес

Днес ще бъде изслушана Даниела Машева, която е заместникът на главния прокурор

12.06.2023 | 09:47 Редактор: Михаела Димитрова
Славов: Процедурата по предсрочно освобождаване на Гешев може да приключи днес

Днес ще изслушваме още един свидетел, надявам се последен, това е заместникът на главния прокурор Даниела Машева. Ще бъдат обсъдени нови доказателствени искания на Гешев и от членовете на ВСС зависи дали те ще бъдат допуснати, или не. Ако не бъдат допуснати, защото се счете за неоснователни в рамките на днешния ден, би следвало да приключим процедурата. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов преди заседанието на ВСС.

По думите на Славов, ако доказателства не бъдат приети, ще има изказвания на всички участници в заседанието и после ще се гласува и проекта на решението.

Министърът на правосъдието коментира и недопускането на граждани на прожекция в кино "Одеон". Той уточни, че има проверка на всички органи, които имат правомощия по случая, предаде БГНЕС.

"Недопустимо е български граждани да бъдат ограничавани в законово упражняваните си права, както и е недопустимо депутати да бъдат ограничавани да се изказват от парламентарната трибуна. България трябва да не допусне формите на политическо насилие да станат обичайни за нашия политически процес. Това е въпрос на запазване на демократичните ценности", посочи Славов.

Снимка: БГНЕС